HAPPY NEW YEAR

Publicerat: 2010-12-31 | 23:59:00

Bild tagen av mig förra nyår :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

I tid :)

Publicerat: 2010-12-31 | 17:49:47
Gästerna kommer om 10min o jag är i tid ;o


Bild från troya i höstas:)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

2011...

Publicerat: 2010-12-31 | 15:25:54

Bilden gjord för exakt ett år sen :)


Bilden gjord idag :)

Hur blir 2011? <3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2010-12-31 | 14:23:35
När jag tog in henne o hade broddat o började känna igenom henne märkte jag att hon var mkt varmare i högerbak, dock ej svullen.
Skulle rida ut med en i stallet, det gjorde jag men jag skrittade i princip bara. Vi red bort till snöängen och där travade jag två varv på volten i båda varven, för att känna så hon var ren och det var hon :).
Skrittade resten i högsnö så hon fick arbeta lite. Jag är sån, hellre försiktigt sóm hon nu var lite varm, för säkerhetens skull.

Hon var duktig:)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

tips

Publicerat: 2010-12-30 | 21:57:15

Tips inför imon...

Har ni djur som e rädda för raketerna?
På våran hund stoppar vi bommul i öronen, funkar bra(Y)
Nobless var inte så rädd förra året, men en häst i stallet var väldigt skraj, så vi (alla i stallett) ska setta upp soppåsar för fönstrena (på utsidan av stallet) det är ju endå mörkt ute, men då ser inte hästarna själva fyverkeriet vilket vi tror är det dom e mest rädd för, inte ljudet.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens ridpass

Publicerat: 2010-12-30 | 19:56:46
Idag red jag henne i paddocken. Tänkte rida på snö-ängen men då ska man en bit bort  mot skogen o min mamma vill inte att jag rider där själv när det e mörkt, haha cool hon e o jag orkade inte gå upp till manegen. Men det gjorde verkligen inget... paddockunderlaget var helt underbart, minst lika bra som i manegen. Stallägarna sköter verkligen paddocken (och allt annat) dom e helt underbara:) För ngra veckor sen harva han i 3h i paddocken för den skulle bli bra sen harvar han nästan varje dag:))

Hon var fin, i början var hon lite jobbig i vänstervarv men de löste sig efter lite små volter så var det problemet löst. Hon var mjuk o fin, krävde inte så mycket, red bara runt henne i stadig form, satt lite i traven i mellanåt.
Red i totalt 55 min typ o var nöjd med henne :)

Det är typ bara 1- o jag blev supervarm efter att jag hade ridit.

Nu ska jag mysa ner mig med en kopp varm oboy med grädde o se på hästhoppning. Mer uppdatering ikväll, är ju ledig imon o kan sova hur länge jag vill. 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Häst på TV

Publicerat: 2010-12-30 | 15:38:00
Idag mellan 20.15 - 21.15 är det hästhoppning på svt 24 :)

Tänkte även berätta att 16 Januari sänds ponnyakuten igen :)

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Känslig ponny..

Publicerat: 2010-12-30 | 10:36:00
Olyckligtvis är Nobless gaaaaaaaalet känslig mot bett o allt sådant. Ett myggbett svullnar upp något enormt.
Hon måste gå täckt i princip hela sommarn. Jag har fått frågor på det i sommras varför jag har täcke på henne, och hon funkar inte en dag utan det när det e soligt. Men om det e blåsigt o mulet så tar vi jämnt av henne det när det inte e knott osv. För att hon ska slippa det ngn dag.

Här e lite bilder på henne sommarklädd...


Här har jag tagit av hennes huva...


2009

Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens tips

Publicerat: 2010-12-29 | 18:03:12


Jag har köpt svarta stigbyglar i plast från Hööks för 279kr o sen köpte jag
sprayfärg på biltema för 79kr. Sprayade stigbyglarna o taaaaada:)
Varmare också än metall:-)


jag orkade inte gå ut o fota mina, men jag redigerade en i datan istället:)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Pengar rullar in som det ska, det går bra nu!

Publicerat: 2010-12-29 | 17:38:17
Hemma från jobbet haha!

Mamma tog ju min sessa idag igen. Hon longerades först, hade gått bra till de andra fick mat, då drog hon upp huvudet, sprang sjukt fort resten av varvet o när hon "passerade" hagarna bara stirrade hon på dom andra haha. Sen promenerade hon henne en stund, på vägen hem hade hon tydligen små joggat på stället, min hungriga lilla bus ponny. Men mammi var nöjd vilket fall så det gick nog bra:).
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Några övningar

Publicerat: 2010-12-29 | 15:47:00
När vi tränade för Anna Emanuelsson med skolan så  gjorde vi dessa övningar.
Det är väldigt bra och grunläggande övingar. Anna är förövrigt en väldigt bra och pedagogisk tränare. 
Tänkte tipsa om dom.
Den första, travbommar-kryss-travbommar, mkt bra för att få hästarna lyhörda. De upphöjda kavalettina på böjtspår är bra för att hästarna ska länga och lyfta på benen, och vara mjuka. Det röda är en enkel oxer, inga konstigheter. Den sista övningen var en serie plank-kryss-galoppsprång oxer-kryss-plank. Bra för att hästarna ska lyfta på sina små tassar och bli kvickare. Vi red ju på ridskolehästar (Billdals som för övrigt har bra kvalité på sina hästar) och då är särskillt dessa övningar bra till dom, men de är ju bra till alla hästar. Dressyr och lydnad är grunden till allt.




Detta är en väldigt simpel övning men som jag tycker är kul, och väldigt nyttig.


Man sitter och länger och kortar galoppen, grymt nyttig och man kan ju välja antal meter helt själv, detta är ngt jag försöker träna på Nobless, antingen med eller utan bommar, ibland sitter jag o kortar henne en långsida i galopp o räknar sprången o sedan länger jag nästa långsida ex.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Horse Show

Publicerat: 2010-12-29 | 13:16:00
Tänkte ta och beskriva de tre största kortfattat, då jag har vart på alla tre, Göteborg, Falsterbo o Stockholm:)

Göteborg Horse Show Har jag vart på varje år sen jag var 8 tror jag. Underbart, mässan är stor, showerna är bra och arenan är stor. Nu i februari ska jag o en kompis gå heldag lördag det e bokat o klart:). Sen tar jag nog ledigt från skolan på fredagen o går på några shower då, men det e några biljetter jag köper när det inte är så långt kvar hade jag tänkt.
Förr var alltid Göteborg Horse Show vart annat år i april o vart annat i februari, nu är det bara i februari p.g.a. av frölundas slutspelstider typ.

Falsterbo Horse Show  Är ju en utomhus show. Det jobbiga där var ju att man både hade biljetter till hoppningen o dressyren men de gick på två olika banor så man var tvungen att springa fram och tillbaka hela tiden. Båda banorna var jättestora och fina, särskillt hoppbanan. Jag var där sommaren 2009 och ville tillbaka i år men jag jobbade den veckan. Om jag inte jobbar i sommar under Falsterbo hoppas jag åka dit med lite kompisar. Falsterbo kräver ju tat det är fint väder, vi hade hyffsat regn i början men sen uppehåll resten. Mässan var bra, detn klår inte Göteborgs men är inte så jättelångt ifrån.
Falsterbo Horse Show är ju alltid en vecka (inkl. två helger) i juli.  

Stockholm International Horse Show  Jag var där med skolan nu i november (jag går ju hästlinje).  Dock blev jag väldigt besviken. Banan var grymt liten. Mässan var också jätteliten, fast de hade nästan bara grymt snygga märkessaker till superpriser (Y). Showerna var bra och hindrena var snygga.
Stockholm International Horse Show ligger alltid i slutet av november/ början av december. Samma helg som första advent är.

Sammanfattningsvis gillar jag faktiskt Göteborgs bäst, Falsterbos är lite jobbigt att showerna går samtidigt och det krävs mkt av vädret och Stockholm är för litet. Men jag tror att jag både kommer åka tillbaka till Falsterbo o Stockholm igen.


GBG Horse Show =D 


Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Rakning!

Publicerat: 2010-12-29 | 10:44:00
Jag tycker hästar som rids och tränas aktivit ska rakas. Får dom lång päls, blir de lättare svettigare, när det e kallt så är det lätt att dom blir sjuka och blir dom svettiga tar det väldigt lång tid för dem att torka.
Det är vanligt att man ser små lurviga shettisar o b-ponnysar och de rids oftast inte så über seriöst och då kan de får ha lång o gosig päls, dock ser de ut som små troll haha.
Islandshästar är också de undantaget jag tycker. De är vana att gå med lång päls i tuffa väderlekar, dock om dom tävlas e det en annan femma.

Täcken är en självklarhet för mig att ha på på sina hästar. Oavsett om dom inte är rakade eller rakade, så kan dom iaf ha ett tunt täcke, särskillt när det är under 0an.

Nobless är dock inte rakad. Hon har fullblodsgener och har därför väldigt tunn päls. Jag vet inte hur många kommentarer jag har fått när jag säger att hon inte är rakad, alla blir jättechokade hahah. Hon är så extremt känslig, hon får skav av täcken (fast jag har bogskydd, dock inte lika mkt iår)  och schabrak m.m. så det är också en anledning varför jag inte rakat henne, då skulle det skava på huden, AJ. Nobless har också ganska bra kondition och blir inte särskillt svettig på vintern så jag slipper oroa mig för det.

Ländtäcke bär du ha på din häst oavsett om den är rakad eller inte, blir den för kall skadar det rygg och SI-leden (har jag för mig det va). Jag börjar oftast rida med lättare ländtäcken i oktober. Ibland senare o ibland tidigare beroende på väder o temperatur.


Förra vintern, bogskav fastän hon hade bogskydd varje dag... jag o
Nobless e längstbak, vi e minst haha.
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Gott för hästen!

Publicerat: 2010-12-28 | 19:28:26
Den här knäckemacks tårtan gör jag till Nobless när hon fyller år. Hon tycker det är jättegott, dock väldigt sött så hon får bara en sån här tårta haha. Tänk på att inte göra det för ofta då det inte är så bra för hästarnas tänder med för mycket socker för ofta.

Det du behöver är:

* Två knäckebröds skivor
* 1 morot
* Lite äpplemos
* Rivgärn
* Sked

Gör såhär:

1. Börja med att kleta på ett lagom tjockt lagar äpplemos på den ena knäckemackan.

2. Riv moroten och lägg det rivna morötterna på äpplemoset.

3. Lägg den andra knäckemackan ovanpå. 

Klart!

  

Jag har gjort massa inlägg som kommer upp imon när jag e på jobbet:)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Freaket själv talar =)

Publicerat: 2010-12-28 | 18:12:08
Som ni kanske märker e jag lite av ett utrustnings freak. Det e det bästa jag vet att shoppa hästsaker till både mig själv o hästen. Och jag prioriterar och köper lite färre men dyrare hästsaker o köper bara kläder till mig själv ngn gång ibland. Eftersom jag jobbar extra på lov och får månadspeng så betalar jag ju det mesta onödigt själv, som te.x. dyrare schabrak o kl tröjor haha min mor ser nämligen ingen andledning att jag ska köpa sånt. Dock betalar ju hon och pappa (tack, tack, tack) alla täcken, broddar, jackor, tjocka skor och sånt som e nödvändig.  

Många kallar mig snobb och säger att jag får allt, men jag jobbar faktiskt (nu denna o nästa vecka från halv 8 till halv 5! ex). Jag tycker att när jag får pengar är det roligare att lägga pengarna på några få dyrare saker, oftast är dem finare och har bättre kvalité. Men jag har schabrak från både Hööks o Börjes och jag förstår att vissa inte har råd, eller hellre köper massa olika billigare saker. Man e ju olika:)

Tänkte  iallafall ta o säga mina favorit märken.
Tröjor och jackor till mig själv är det helt klart Kingsland. Super fina kläder med hög kvalité. Har både tröjor, jacka, skjorta, strumpor o pannband därifrån o älskar verkligen allt. 
Ridbyxor får helt klart John Whitaker priset! Underbara.
Jag har ju bara haft min Charles Owen hjälm några gånger men älskar den. Sen är GPA hjälmarna sjukt snygga, men eftersom jag redan har en hjälm i det stuket (lamicell master) så ville jag ha en åt dressyr hållet.
Stövlar älskar jag ju mina tretorn, sköna som tusan, segt bara att i princip varenda ponnyryttare har dem. Ska ta o  invistera i ett par pioneer (som jag kan ha o tävla dressyr i då mina MH e för korta) men har dom ju inte än så kan inte utala mig hur dem är.
Schabrak till hästen så är ju JW schabraken underbara. Har även ett Scarpati schabrak som jag älskar dock är det vitt så det blir ingen vardagssridning med det men de är sjukt goa o snygga, kanske blir ett till på gbg horse show?
Shire leder ju min täckes sida, skulle så hemskt gärna villa ha ett amigo, men de finns ej i 135 ;o så jag köpte engång ett i 140 men det var för stort :(

Som ni märker har jag olika favvo märken beroende på vad det e för saker haha. Jag älskar verkligen o sitta o kolla på hästprylar på nätet o i butik o kan sitta å surfa hela dagar o drömma haha.

Vad tycker ni i märkes frågan? Betalar man för märket eller för kvalitén? Vilket är ditt favorit märke?


Min senaste Kingsland tröja, underbar eller vad? 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens tips

Publicerat: 2010-12-28 | 17:18:06






Shires 400g täcke med hals. Finns på svensk ridsport och är helt underbara. Det kan dock finnas en risk att dem e
slut, vi fick tag på det sista täcket i den färgen i 135 o då beställde de dem från England.
Det har bra passform, snyggt och håller värmen. Nobless är varm när man tar inn henne och det är -20 grader ute.
Tror det kostade 1300kr. Helt klart värt pengarna (Y)


Haha det e mamma som håller henne o jag broddar :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hästfri dag igen ;oo

Publicerat: 2010-12-28 | 16:58:15
Idag tog mamma min rinsessa igen, hon longerades o promenerades o var tydligen super fin =)
Mamma höll på o tjata att hon skulle ta henne nu mån, tis o ons nu när jag jobbar, ganska skönt ibland att få avlösning när man annars är i stallet 365 dagar om året. Sjukt skönt med en hästintresserad mamma :)

Snart kommer massa kul inlägg =)


Longering på påskafton 2010 :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Lamicell

Publicerat: 2010-12-28 | 12:14:00
Lamicell har gjort en hel del snygga schabrak. Har dock inga schabrak därifrån, endast en huva och en hjälm.

Dessa är mina favoriter, och det översta, platinum är nästa schabrak som ska inhandlats helt klart!


Lamicell Platinum, deras senaste



Detta, antingen i marin elr vinröd, mums!


Detta e också riktigt snyggt.


ett ord, UNDERBART<3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Dagens tips!

Publicerat: 2010-12-28 | 09:30:00


Ska börja med dagens tips, kan vara allt mellan vanliga tips, till rea varor och fodertips!


Om ni har vanliga vattenhinkar som vi har, lägg hö i vattnet, då fryser det inte. Det gör jag alltid nu på vintern, toppen ifall man är där på morgonen då är vattnet flytande även på eftermiddagen =)
Enda nackdelen är att Nobless äter alltid upp det höt först haha, men vattnet är ialafall flytande när hon kommer in :)


Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Fotografering =)

Publicerat: 2010-12-27 | 19:46:59

Jag tycker det e superkul o fota hästbilder, när jag konfirmerade mig(för 1,5år sen) fick jag en systemis, en Olympus (e520 tror jag) haha jag e super oteknisk och kan i princip inga inställningar. Har iallafall 2 objektiv fråga mig inte vad för ngra en med mer zoom(40-150mm) o ett standard objektiv.
Här kommer lite hästbilder, brukar fota mkt gymkhana, och bilder på Nobless mest men öven lite hopptävlingar :)
Alla bilder e oredigerade o inte alltid mina finaste ;)














Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Klubb??

Publicerat: 2010-12-27 | 18:29:09
Nu e det dags o skaffa ny ryttarlicens... vilken klubb tror du det blir för?

Alleby?

Björlanda?

Bulycke?

Clareberg?

Gfrk?

Stall Adam?

Torslanda?


Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Black & Gold

Publicerat: 2010-12-27 | 18:16:21


Schabrak: John Witaker
Väst: Kingsland
Hjälm: Charles Owen
Stövlar: Pioneer
Pannband: Swarovski
Boots: Catago
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Hemma

Publicerat: 2010-12-27 | 17:20:46
Nu är jag hemma från jobbet igen, ska bara äta sen kmr massa kul inlägg =)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Vecka 52

Publicerat: 2010-12-27 | 14:00:00
Här kommer en vecko planering för följande vecka:

Måndag: Vila

Tisdag: Rida dressyr i manegen

Onsdag: Mamma promenerar henne ute

Torsdag: Dressyr ute/manegen

Fredag: Rida ut

Lördag: Manegen bommar

Söndag: Ute

Nu när det är så mkt snö ute så rider jag ut en massa. Nobless tycker det e mkt roligare o träna ute, hon blir mkt piggare och dessutom tränas ju konditionen upp och muskler byggs.


Bilden är från förra vintern, då jag också red mkt dessyr ute :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Utvärdering

Publicerat: 2010-12-27 | 10:00:00
Nu tänkte jag utvärdera min John Whitaker byxor. Jag köpte mina röda i höstas ngn gång, alldeles för stor storlek, men jag ville ha röda och desperat som jag är så köpte jag förstora. Dock har jag inte ångrat mig en sekund, att de sitter lite skumt e för att dom är förstora, men snygga som få och sköna. 

Jag hade tänkt o köpa ett par blåa i mindre storlek, men fick ett par i julkapp nu :) Dom satt mkt bättre och lika underbara och fina som dom andra.

Till ett bra pris också, jag tror dom kostar 799kr. Runt det iaf. 

Jag rekomenderar dessa starkt.  


Här har jag dom röda JW byxorna. Ja min ponny hade betesmage...


De blåa byxorna :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

På väg till jobbet

Publicerat: 2010-12-27 | 07:00:00
Nu sitter jag i bilen på väg till jobbet, det dyker upp tidsinställda inlägg udner dagen :)
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Inhandlat

Publicerat: 2010-12-26 | 20:35:38
Idag var jag inne på myone och självklart kom jag ut med en påse :)
Det som jag mest nöjd med är mitt turkosa scapa <3 har kollat på det i nästan ett år, men har inte velat lägga 875kr på det o nu var det 30% så det kostade runt 650kr o då var jag självklart tvungen att slå till. Tänk det, med min blåa Kingsland jacka, mina blåa JW byxor och ett blått swarovski. MUMS!

Köpte även ett par svarta benskydd med svart ludd, från Norton. Behövde ett par svarta o dessa var superbilliga + att det var 30% på även dessa. 

Jag fick även stallboken 2011 av ngn konstig anledning. Jag frågade om den hade kommit in o då hade dom en kvar o så sa hon att jag fick den, aja det var toppen(Y)

Nöjd med dagens shopping:)


Älskar det! Tänk det på världens finaste Nobless<3 MUMS!

 
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Outfit

Publicerat: 2010-12-26 | 19:48:05

Detta är en outfit jag inte skulle tacka nej till!

Jag har blivit helt kär i Hv Polos nya kollektion, och innan 2011 e slut (haha det har inte ens börjat) så ska tröjan o schabraket på bilden vara inhandlat! Benskydden är också fina, men jag har redan vinröda benskydd.

Det blåa swarovski pannbandet ska jag köpa på gbg horse show, jag köpte ju ett guld i stockholm och älskar det!

Mountainhorse ridbyxor är fina, dock ha jag två par vita ridbyxor i nuläget, men drömma kanman väl.

Hjälmen har jag, den fick jag i julklapp :)


Vad tycker ni om denna outfit? Har ni något av det? Hur är det?
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!

Längesen

Publicerat: 2010-12-26 | 19:16:14
Sjukt längesen jag bloggade, tyvärr, nu ska jag ta tag i det igen.

Nu har vi jullov dock ska jag jobba men lägger in massa tidsinställda inlägg idag tills imon:) 

Idag red jag i snön, det har jag gjort nu fredag, lördag o söndag. Super träning för hästen + att det är sjuk skoj. Nobless var duktig, inte riktigt lika fin som igår, men nästan. Hon e mkt lydigare ute nu innan blev hon för pigg haha. Dock tycker hon det e jobbigt ibland o sänker sig lite för mkt, men det e bara styrka som ska till så :)


Galopp :) Bild från idag :)


<3
Ingen kopiering från min blogg är tillåten!